Květa Fialová, bere izen propioarekinKvětoslava Fialová(. 1 1929 irailaren handi harraparien. - 26 2017 irailaren Pragako) Txekiar aktore bat, herri antzerkia, zinea eta telebista Diva, Paul Hashemi Txekiar zuzendariak emaztea izan zen.

bizitza

Květa Fialová 1929 jaio zen Veľké Dravce Eslovakiako. Bere ama Květoslava Fialová artista eta eskultorea izan zen eta bere aita Vlastimil Fiala legionari txekiarra. Familia Eslovakian bizi zen 1938 arte, nazionalistek bohemia lortu zutenean. Mugitu zuen Žďár gertu Polizia nad Metují eta Borohrádek geroago.

Gerra amaitu zenean, 1945 maiatzean, bi Armada Gorria soldaduek bortxatu zuten. Ondoren, bere exekuzioa lekuko zen erregimenaren aurrean filmatzen. Bere oroitzapenetan, geroztik sexua dauka.

1946-1950-en gerraren ondoren, JAMU Brno-n graduatu zen. aritu eskualdeko hainbat antzoki zuen, Txekiar Cieszyn Opava (1950-1951), Txekiar Budejovice (1951-1954) Kolonia (1954-1956) ere (berehala sartzen JAMU aurretik gerra ondoren) eta Martin Eslovakiako (in 1956- 1957).1958 Pragako ABC Antzokian aritu zenetik, Jan Werich-ek zuzendu zuen garai hartan. ABC Antzerki Udal Antzoki Praga fusioa ostean egin zuen lan geroztik 1963 1990 urteko eta hurrengo urteetan gonbidatua iraunkor gisa ere.

Filma, agertu 40 zuen. urte eta jokatu rolak zenbaki bat. Era berean, geroago telebista ekoizpenak eta serie, baita bikoizketa ere. Seguruenik ezagunena rol pertsonaia bar abeslaria daTornado Lou, abestia abestu zuten:Kea barretan loditzen deneanparodiaLemonade Joe edo Horse opera.

Květa Fialová Hassa zuzendariarekin ezkondu zen hil zen arte 5. Abuztua 2009. 1962eko abenduan Zuzana alaba jaio zen. Dominikako bere biloba izan zuen.

Budismoari jakinarazi zion.

Květa Fialová Apiriletik 2015 Alzheimer Zentroan bizi zen Bohemian Central Pruhonice-n.

26 gaixotasun luze baten ostean hil zen. 9. 2017 88 urte bitarteko adinean.

Antzerkiaren rolak (aukeraketa)

  • 1948 W. Shakespeare:Hiru koroak edo nahi duzuna, Viola (ordezko Jarmila Lázničková), Brno Antzokiko Lurraldea, Milan Pásek-ek zuzendua
  • 1952 M. Gorkij:Burgesak, Taťána, Eskualdeko Antzerkia České Budějovice, Miroslav Macháček-ek zuzendua
  • 1954 AV Suchovo-Kobylin:Ezkontza Krecinsky, Lidočka, České Budějovice Antzerki Eskualdea, Karel Hlušička zuzendua
  • 1956 J. Drda:Deabruarekin jolastea, Teofil, Colonia Udal Antzokia, Zdenek Mika zuzendua
  • 1961 C. Gozzi:Hiru laranjak, Morgana, ABC Antzerkia, Miroslav Horníček-ek zuzendua
  • 1963 Galina Morozova:Beautiful ezezaguna, Doctor, Comedia Antzerkia, Eva Sadková-k zuzendua, 33 errepikatzea
  • 1964 Félicien Marceau:Arrautza, Charlotte, Komedia Antzerkia, Ota Ornest-ek zuzendua, 185 errepikatzea
  • 1964 W. Shakespeare:Venetian merkantzia, Jessika, Komedie Theatre, Karel Svoboda-k zuzendua, 35 errepikatzen du
  • 1964 J. Brandon-Thomas:Charley izeba, Amy, ABC Antzerkia, Ivan Weiss-ek zuzendua, 248 errepikatzea
  • 1965 F. X. Askatasuna:wallflower, Mina, ABC Antzerkia, Karel Svoboda-k zuzendua, 48 ondorioak
  • 1966 Dario Fo:Ezin duzu joan eta noiz, ez hain txikia, Prostitute, ABC Theatre, Ivan Weiss-ek zuzendua, 50 reprises
  • 1966 Alex Coppel:Kontatu neure burua hil nuen!Renée, ABC Antzerkia, František Miška-k zuzendua, 66 errepikatzen du
  • 1968 David Ellis:Egin iezaiozu alarguna, Vicky, Komedie Theatre, Ladislav Vymětal-ek zuzendua, 37 errepikatzen du
  • 1969 George Feydeau:Amálka zaindu!Irena, Komedia Antzerkia, František Miška-k zuzendua, 41 errepikatzen du
  • 1970 L.N. Tolstoj:Anna Karenin, Kněžna Tverská, Komorní divadlo, Jaromír Pleskot-ek zuzendua, 45 errepikatzen du
  • 1970 F. F. Šamberk, H. Šimáčková:Zure emazteak ez dizu sekula esango, Erna, Komedia Antzerkia, Karel Svoboda-k zuzendua, 55 errepikatzen du
  • 2010 C. Higgins:Harold eta Maude, Maude, Slovácké divadlo Uherské Hradiště, zuzendu Igor Stránský
  • 2012 Éric-Emmanuel Schmitt:Oscar eta arrosa dama, Pink Lady, Slovácké divadlo Uherské Hradiště, Zoja Mikotovák zuzendu du
  • 2013 Bengt Ahlfors:Errautsak eta brandya, Věra Malmgrenová, Slovácké divadlo Uherské Hradiště, zuzendu Igor Stránský

Filmografia (aukeraketa)

  • 1949Aukera paregabea
  • 1951Pikua urmaelean- Lída
  • 1952Plavecký mariáš- Bozka
  • 1955Straconic gaita- Bělena
  • 1956Urrezko armiarma- Irena
  • 1958Gabon hori- herriko neska
  • 1959Dařbuján eta Pandrhola- Marjánka Klofátová
  • 1959Urrezko izarra duen printzesa- Princess Florindella
  • 1961Florian- Leuna
  • 1961Zenbat hitz maite duzue?- Marcel
  • 1963Einstein contra Babinský- Zdenikka
  • 1964Lemonade Joe edo Horse opera- Tornado Lou
  • 1966Trenak nabarmenki jarraitua- Kontzertua
  • 1966Gurea hiltzea- Alice
  • 1966Ez duzu emakume bat edo lore bat galduko- Dasa adimena
  • 1966Morrisville Phantom- Clarence
  • 1967W4C agentearen amaiera Foustka txakurrarekin- Alice
  • 1968Ura udaberrian- Polozova
  • 1968Desbideratze bat- Anna Florianová
  • 1968Pragako hiriaren bekatuak(Telesaila) - Ulrych (zatiaLady McBeth Vinohrady-ren eskutik)
  • 1969izar- Vera
  • 1970Dragoi eder baten zati bat- Dragic
  • 1970Deabruaren eztei- editorea
  • 1970 FLV (telesail)
  • 1971amona- Princess Zahanska)
  • 1971Straw hat- Anais Beauperthuis
  • 1973Uda beroaren kronika- Erna
  • 1974Londresko gizona- Sýkorová
  • 1976Major Zeman: armarria dama- Anna Horakova (Laubringen katalogoa)
  • 1976Uda cowboyarekin- Karaska, Bob ama
  • 1977Adela oraindik ez zen lo egin- Countess Thun
  • 1977 Mamzelle Nitouche (Telebista)
  • 1979Heriotza neurrira egindakoa- Blum
  • 1982Munduaz gozatzen dut zurekin- Amona
  • 1983Samorost- Vanska
  • 1985Ez da ni- diseinatzailea
  • 1986Nire bekatua- Zdenketen ama
  • 1986Nire alaba kirurgia- Bahensk
  • 1987Snow Queen
  • 1987Ezkongaiaren arrotz
  • 1987Lau arrain
  • 1988Zurrunbiloaren Andule
  • 1988Bigarren arnasa(Telesailak)
  • 1989Zuhaitzen erresuma
  • 1990Zvonokosy
  • 1990Tximeleta antena
  • 1991Mesedez, zure Jauna!
  • 1991Soft jokoak
  • 1992lepokoa(Telesailak)
  • 1992Utzi zaldia isilik!
  • 1993Arabela itzultzen da edo Rumburak maitagarrien ipuinen errege(Telesailak)
  • 1994Oso bakardadea- Old Manecka
  • 1995Behin polizia izan zen- Andre zahar bat
  • 1996Jakub eta Larch
  • 1997Urte zoragarriak txakurren azpian- Amona Liba
  • 1998Nire maiteak- Old Silberstein
  • 2002Angels aurpegia- Ama Goiena
  • 2005Bilerako parte-hartzaileak- Sharlota
  • 2006Panic nanoa da- Zure amona
  • 2009lekuko- Viola Vavrova
  • 2011gorila
  • 2012Bizitza baloi bat da(Telesaila) - Lisa Lupacova
  • 2012Gabonetako izarra
  • 2012Gympl (r) ikaskuntza mugatua(TV Series) Babi Chmelíková
  • 2012Maitasunaren definizioa
  • 2014Andrea(Telesailak)

Irrati-erroiluak

  • 2006 George Tabori:Matčina KurážTxekiar Radio itzulpena: Petr Štědroň Musika: Marko Ivanovic, dramaturgia: Martin Velíšek, zuzendari Aleš Vrzák. Antzezleak: son (Ornest), ama (Kveta Violet), Kelemen (Jiri Labus) Usoplenec (David Novotny), German ofizial bat (Jaromir Dulava) 1. Poliziak (Stanislav Zindulka), 2. Ertzainak (Antonín Molčík), osaba Julius (Miloš burua), Marta (Ruzena Merunková) maitalea + Voice (Vojtech Hájek) maitalea + Voice (Michal Zelenka) ahotsak (Petra Jungmanová, Zdenek Hess eta Otmar Brancuzský) emakume atezain + ahotsa (Bohumila Dolejšová) eta otoitza + kantua (Michael Dushinsky). Jokoa "Prix Bohemia Radio 2006 lehiaketa" kategorian hautatua izan zen "Helduen Ikasleentzako Broadcasting" kategorian.

Zure kontuan saioa

 
×
AHAZTU ZURE DATUAK?
×

Joan gora

Share
GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!